Säsongspremiär för populär klubb i city – kvalitetsmusik, hemmakänsla och en stor, mysig terrass

Nyligen var det säsongsavslutning när Sommargården slog igen sina portar efter en andra säsong i de välkända klubblokalerna på Fleminggatan 2, ett stenkast från city. Men redan nu till helgen är det premiär för systerklubben WKND på samma adress!

Lova Magnusson fortsätter i rollen som klubbchef och jag passade på att ställa några frågor inför premiären.

Hur var den andra säsongen av Sommargården?
Den var en uppgradering av första säsongen! Det har saknats en kvalitetsklubb med 18-årsgräns i Stockholm och i år kändes det som att vi fyllt ut det tomrummet! Vi har fokuserat på att boka unga nya engagerade dj’s med mycket lust till just musik och fest, det har skapat en stor gemenskap på klubben och familjär stämning.

Nu till helgen öppnar WKND. Vad kan publiken förvänta sig av premiärhelgen?
Många som blivit bekväma och hemma på Sommargården kommer känna igen sig på WKND, det är ju en systerklubb och höstvariation av Sommargården. Lokalen är renoverad, vår stora terrass kommer bli mysigare och kännas varmare än förra året och så kommer vi plocka dom bästa djsarna från i somras så kvaliteten kommer vara maxad.

Och vad händer under hösten på klubben?
Musiken och myset kommer stå i fokus. Hemmamiljön blir ännu tydligare. Förut har vi gått efter genre på dom olika dansgolven, men i höst kommer det här mjukas upp och inte vara lika tydligt. Som alltid hos oss dominerar indie och pop på dansgolven, men det kommer även vara Urban Nights med massa grymma hip hop-dj’s.

Du är en aktiv röst i frågor gällande trygghet i klubbmiljö. Hur kommer WKND att arbeta för att skapa en trivsam och trygg miljö?
Vi försöker alltid jobba för en trygg klubbmiljö, och jobbar nära våra vakter och har en ständig dialog om hur just det ska skötas. Det är ett mål vi hela tiden siktar mot, i vissa fall är det svårt att motverka innan det händer men lättare att handskas med när det väl har hänt. I andra fall kan man jobba för att det inte ska hända innan det hänt. Vi tar till exempel alltid anklagelser om tafs på största allvar och kommer fortsätta göra på WKND.

Och gällande jämställdheten i klubbvärlden? Hur ser du på utvecklingen där, och hur arbetar ni med den frågan?
Vi gjorde i somras ett statement i och med vår 44/44-helg, som fick både ris och ros. Ros från kvinnor, ris från män. Men i slutändan så gjorde det skillnad, många bokare och klubbarrangörer fick nog en tankeställare i och med detta. Sen utöver dj’s så vore det kul att se en utveckling med barpersonal och vakter. Något som vi jobbar aktivt på hela tiden men måste bli bättre på!

Obs! Följ mig på Instagram och Twitter för information om nya klubbar och fester samt helgtips, ny musik och annat skoj. Don’t miss out!

wknd