Ny stockholmsfestival vill locka 25 000 gäster

Weekend Festival arrangerades för första gången 2012 utanför Helsingfors i Finland, och nästa år kommer festivalen till Stockholm. Den 5-6 augusti öppnar man upp Östermalms IP där man hoppas ta emot 25 000 gäster. Samma dagar kommer festivalen även att anordnas i Estland (som arrangerade Weekend Festival för första gången i år) och  hemlandet Finland.

2015 år upplaga i Helsingfors gästades av bland andra Armin Van Buuren, Avicii och David Guetta. Inga akter är utannonserade inför 2016.

– Sverige och i synnerhet Stockholm har en fantastisk festivalkultur och kärlek till elektronisk musik. Det är enormt roligt att få erbjuda norra Europas starkaste festivalkoncept till norra Europas bästa publik. Vilken fest det kommer att bli! Efter år av jobb är vi så glada över att äntligen kunna erbjuda svenska folket denna framgångssaga som Weekend Festival är. Att få vara med och ta del av detta är en dröm som går i uppfyllelse, säger Tozer Islercelik, ansvarig för Weekend Festival Sweden.

Mer info följer!

Så här såg det ut under årets upplaga: