Allt om huvudstadens nya klubbdistrikt

Den 13 november är det premiär för Nobelbergets nya satsning på klubbar, konserter och kulturevenemang som jag skrivit om tidigare på denna blogg. Nobelberget ligger i Sickla och vill bli en mötesplats där alla känner sig välkomna, oavsett kön, ålder, eventuell funktionsnedsättning, sexuell läggning, ursprung, tro, färg eller form.

I väntan på att byggprocessen satte igång fick Nobelberget ett tillfälligt tillstånd att använda lokalerna som transitboende för nyanlända flyktingar, men nu är man alltså redo att lansera sig som ett klubb- och konsertdistrikt. Området består av två stycken huvudbyggnader, med en kapacitet på 2800 respektive 500 personer.

Huset med klubbverksamhet kommer att ha öppet varje fredag och lördag klockan 22-03. Nobelbergets mest återkommande klubbar blir HBTQ-klubben Venus som huserar i husets källare och klubben Garaget på markplan. Garaget har en kapacitet på 500 personer.

Nobelberget är samlingsnamnet för alla klubbar. Johanna Beckman är kreativ ledare för Nobelberget och sätter allt innehåll med hjälp av klubbchef Joel Ighe. HBTQ-klubben Venus drivs av George Chamoun.

Med jämna mellanrum kommer hela området – inklusive hela hangaren med båda hallarna – att aktiveras till en storklubb som kallas Nobelberget XXL. Fastställda datum (utöver premiären 13 november) är den 30 januari och 26 mars 2016. Då kommer Nobelberget att ha en kapacitet på över 3000 besökare.

Utöver klubb- och konsertbiten finns det planer på att öppna både galleri, pop-up-restauranger och studioverksamhet i lokalerna. I avskilda delar av kvarteret kan man även hitta ”Satans Demokrati” – en vandringsinstallation/föreställning som också har premiär 13 november.

Premiären den 13 november innehåller livespelningar av Michel Dida, Goat, Mapei och Matriarkatet. Bakom skivspelarna hittar vi DJ Paypal (Teklife/Brainfeeder), Kakan Hermansson, Christoffer Berg b2b Joel Alter, El Perro Del Mar, Jenny & Vänner, Bella Boo, Love Lagerberg @olikapersoner, Aron McFaul, Johanna Beckman, Yolo Ighe, Amie Bramme Sey och Evyn Redar.

Nobelberget vill även lyfta fram följande evenemang som sker i närtid:

Klubbkvällar
14/11 Halloomi – Line up: Lyonel (BCN), Axel Hallqvist, Engjell Kasa, Maya Lourenco i garaget.
20/11 Namaste Bitch Party! Line up: DJ gumman d blir rosé & Aida + DJ MAHSAKRRR + Seven Neves, Toris & Amso i garaget.
25/12 Stor juldagsfest!

Konserter
5/12 JOY + Far & Son
11/12 Madi Banja turnéavslutning
25/11 Helt Off live
nb