Docklands ställer in

Fler dåliga nyheter. Docklands ställer in sin nypremiär. Grundaren Anders Varveus skriver nedanstående på Docklands facebook-sida. (Obs! Jag ringde upp Nacka Kommun för en kommentar, läs här)

Älskade Rymdsemlor,
Det är med stor sorg och frustration jag skriver dessa rader. Kan lugnt säga att det är sämsta dagen i mitt liv. Vi tvingas att ställa in Docklands Reborn den 20, 21 och 22 augusti. Efter att tidigare ha varit positiva säger nu Nacka kommun nej till vår ansökan.

Det är obeskrivligt ledsamt för alla som volontärat, bidragit, längtat och sett fram mot att mötas i vårt kärlekstempel. Efter månader av hårt och hängivet arbete har många drömt om att snart är vi vid målsnöret; snart kan vi mötas i dansen, krama om varandra och vara sådär lyckliga som man bara kan vara på ett kokande dansgolv.

Ni och alla andra som har jobbat, skapat, kommit med idéer, löst problem – alla ni som med ett leende på läpparna stått ut med min galna fokusering och – alla ni som helt enkelt bidragit till att ur smutsen resa vårt vackra Danstempel – det är med er jag känner och det är hos er min lojalitet sitter.

Vi har varit tillmötesgående mot kommunen på alla sätt och det finns inga objektiva skäl till att stoppa arrangemangen. Vi har exempelvis utfört tre ljudmätningar hos grannarna och det står helt klart att vi inte kommer att störa dem. Såväl de grannar vi gjort mätningar hos som ordföranden i den aktuella bostadsrättsföreningen säger att de inte ens har hört vår verksamhet.

Den första ljudmätningen underkändes av kommunen. Trots att det inte fanns sakliga skäl till detta sa vi OK, vilken konsult vill ni att vi ska använda? När vi då valde en konsult som kommunen rekommenderade var de fortfarande inte nöjda. Vi gjorde en till och då säger kommunen att ni har förbättrat värdena men att kommunen inte har intresse av vår verksamhet. Detta är ett djupt kränkande beteende och en bekräftelse på den totala rättsosäkerhet som råder.

Vi har alltså ett läge där Nacka kommun trampar på vår kultur, uppvisar en total arrogans mot en volontärdriven verksamhet och hamnar i grov otakt med inte bara den internationella technoscenen utan faktiskt också numera den svenska. De uppvisar en betydande kulturfientlighet och intolerans. I en tid när just motsatsen borde prägla en kommun med ambitioner.

Vi tvingas att ställa in nu, det är ett faktum. Men lika säkert är också att ur varje besvikelse och av varje motgång föds något nytt. Technoscenens motståndare har hittills inte lyckas kväsa vår kärleksfulla kultur. Det kommer inte att gå denna gång heller.

Vi ses snart igen och tack för den oerhörda värme, engagemang och passion jag mött från er under denna process. Det är många gånger jag känt mig överväldigad. Och jag tror inte det är sista gången.

Många kramar
Åke

11018803_828905403873138_1232400274067251804_o